Acasa Noutati
The News
Curiozitati PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Vineri, 07 Mai 2010 15:03

CAFEAUA

Cafeaua este o băutură preparată din seminţe prăjite, Boabele de cafea nu sunt altceva decât seminţe de fructe roşii numit "Drupa".

Studiile au arătat că trei sau mai multe cesti de cafea pe zi au dus la scăderea prevalenţei de astm, de asemenea, şi a raportat că memoria cofeina potenţat în cazul persoanelor în vârstă care au baut una sau două ceşti de cafea de dimineata prin sporirea nivelului de calciu in celulele creierului lor. Cafeaua are, de asemenea, sa constatat pentru a îmbunătăţi memoria pe termen lung, precum şi abilităţi psihomotorii.

De asemenea cafeaua are proprietăţi antioxidante, duce la prevenirea bolilor cardiace şi a cancerului, se reduce de asemenea riscul de astm, de a contracta boli grave degenerative, cum ar fi diabetul de tip 2, Alzheimer şi Parkinson, ciroza, pietre biliare.

În cele din urmă, bea o ceaşcă de cafea dimineaţa pe stomacul gol, pare să-i elibereze stomac de la reziduurile de o digestie imperfectă şi pentru a pregăti organismul de micul dejun cu creşterea poftei de mâncare.
Şi "esenţial să ne amintim că toate aceste considerente sunt valabile numai pentru persoanele care nu au probleme serioase de inima sau care nu sunt hipertensivi.

TIPURI şi caracteristici:

Există două specii principale de cafea: Coffea arabica şi Coffea Robusta.

Majoritatea plantelor sunt soiuri de cafea din specia Arabica. Aceste plante sunt considerate în general să dea de cafea cea mai bună calitate şi, de asemenea, ele produc mai puţin de cafeină decât tipurile robusta. Copaci Arabica cresc la altitudini de 600 - 1800 de metri. Ei au un gust mult mai rafinat şi să conţină aproximativ 1 la sută cafeină din greutate. Copaci Arabica sunt foarte sensibile la boli, secetă şi îngheţ, astfel incat necesita cultivare foarte atent. Fasole Robusta provin dintr-un yeld mare de plante, care este rezistent la boli. Acesta are cel mai bun la altitudini mai joase şi conţine circa 2 procente cofeina.

 

ORIGINEA cafelei:

 

În general, cafeaua este capabil să crească între Tropicul Capricornului si Tropicul Racului.Această regiune din jurul Ecuatorului include America Centrală, de Nord America de Sud, Africa, Orientul Mijlociu, India şi Indonezia.

Aceste regiuni sunt considerate a fi în creştere de cafea centura. arbori de cafea creste in regiunile tropicale care au precipitaţii abundente, temperaturi calde pe tot parcursul anului o medie de 15-24 ° C şi nu îngheţ. Acestea cresc la altitudini cuprinse între 600 - 1800 de metri deasupra nivelului mării.
Astăzi Brazilia este responsabil pentru aproximativ o treime din întreaga producţie de cafea, făcându-l de departe campion al greilor lume producătoare de cafea, urmate de Columbia şi Indonezia.

 

 

PRELUCRAREA:

 

Primul pas de prelucrare este de recoltare şi în jurul după nouă luni de flori apar, fructe de padure sunt coapte şi pot fi recoltate. De recoltare se desfăşoară în primul rând de mână. 
Există trei metode diferite de a alege:  Cules de mână lucrătorii merg între copaci şi selectiv aleg numai cireşe, care sunt la vârf de maturitate. Cules manual este metoda cea mai intensiv forţa de muncă de recoltare. Superior de calitate Arabica fasole sunt aproape întotdeauna culese prin această metodă. 
Strip-cules - benzi lucrătorilor ramura de toate fructe de padure, atât coapte si necoapte, cu o matura din mână. Aceasta metoda de recoltare este folosit pentru fasole mai ieftin şi comerciale Robusta. 
Recoltarea mecanică - pe plantaţiile mari în Brazilia Maşini de recoltat sunt folosite uneori, care se agită tot fructe de padure din copaci. A doua etapă de prelucrare este extragerea de boabe de cafea de la cireşe. 
Trei metode pot fi utilizate în procesul de extracţie: 
metoda umed: aceasta este utilizată în regiuni cu o ofertă abundentă de apă în cazul în care cafeaua verde este sortate prin scufundare în apă pentru a elimina orice impuritati. O prima masina de benzi departe straturile exterioare ale pielii şi pastă de fructe. Cele mai multe din lume? E cafea verde a trecut printr-un fel de prelucrare umedă, inclusiv de cele mai multe cafea premium. 
Metoda uscată: cireşele după recoltate sunt plasate sa se usuce pe copac sau sunt lăsate să se usuce la mesele sau in strat subtire pe terase la soare pentru trei-patru săptămâni. Când pulpă sunt uscate maşină de decorticat benzi departe pielii exterioare şi a celulozei. 
Cel mai important pas este de prăjire. 
Boabele Verzi de cafea sunt prăjite la temperaturi cuprinse între 370 - 450 de grade timp de până la 20 de minute. 
În acest timp, fasole pierde 18-23% din greutatea lor şi de a creşte în mărime de 35 la 60%. 
Ele schimba culoarea de la un pai de culoare verde spre mediu brun sau brun închis, în funcţie de gradul de friptură. Apoi, fasole splitări deschis şi scoate în evidenţă aroma bogata a cafelei. Amestecul este necesar pentru a face o ceaşcă perfectă de espresso. 
Scopul amestec Espresso este de a crea complexitatea aroma şi savoarea pe care o singură origine nu poate obţine. Este important de ştiut că avantajul de Espresso peste alte metode de bere este rezultatul formării crema. 
După amestecare, cafeaua este gata să treacă pe scena de rectificat, folosind un speciale Burr Grinder. 
Acest proces ar trebui durează aproximativ 23-28 de secunde. In final, cafeaua este trecut pe la etapa de extracţie cu ajutorul unei maşini.

Ultima actualizare în Vineri, 07 Mai 2010 15:33
 
Despre noi Email

Ne-am infiinţat încă din anul 2005 ca o societate comercială, si ne-am propus sa dezvoltăm în R. Moldova  piaţa de vânzări şi service a produselor de Cafea. Ne reuşeşte aceasta împreună cu Partenerii nostri, leaderi pe plan naţional şi internaţional în industria cafelei, espressoarelor şi automatelor de cafea casnice şi profesionale.

ProCafe în prezent are peste 100 de clienţi.  Suntem dedicaţi, responsabili, totdeauna atenţi la clienţii şi consumatorii noştri. Actionăm continuu pentru a depasi asteptarile tuturor si pentru a gasi noi solutii pentru o mai buna calitate a cafelei. Aceste valori ne aduc pe toti mai aproape de clientii si consumatorii nostri si reflecta personalitatea noastră.

Oferim o gamă largă de aparate şi cafea de ultimă generaţie de aparate complet automate. Printr-o singura apasare de buton, aparatele oferite de ProCafe, macina, dozeaza si prepara singure o cafea proaspata, eliminand automat rezidurile. Aceste aparate sunt concepute in asa mod incat, pe langa prepararea cafele de calitate, ofera si posibilitatea de a savura orice alta bautura calda – ceai, ciocolata, cappuccino.

Pentru toate produsele din gama propusă va asiguram asistenţa tehnica atat pe perioada garantiei cat si dupa expirarea acesteia. Service-ul este asigurat de tehnicienii firmei noastre cu piese de schimb originale.

Te invitãm sã experimentezi ProCafe şi avem încredere că împărtăsim aceeaşi convingere. Veniţi la sediul companiei noastre unde veti degusta o cafea espresso.

Nu ezitati sa ne vizitati !!!!!!

 


Sondaje

Care este băutura preferată de cafea?
 

 
 
 
 


SRL "Expres Distributie" 2010.